به گزارش خبرگزاري مهر، حسین خادمی مدیرعامل آبفای هرمزگان در این باره گفت: این طرح با سرمایه گذاری بخش خصوصی در چهار فاز شامل؛ واحد های آبگیری از دریا به ظرفیت 4.8 میلیون متر مکعب در روز (جهت تامین آب خام مورد نیاز کلیه فازها)، شیرین سازی آب به ظرفیت 595 هزار متر مکعب در روز و واحد نیروگاهی به ظرفیت یک هزار و 68 مگاوات است که پیش بینی می شود فاز اول با ظرفیت تولید 150هزار متر مکعب آب برای تامین آب شهر بندرعباس در کمتر از دو سال آینده به بهره برداری برسد.
وی اضافه کرد: با توجه به محاسبات دقیق انجام شده در مورد تجهیزات و سایر هزینه های اجرایی طرح، میزان سرمایه گذاری فاز اول برابر4 هزار و 500 میلیون ریال به صورت ترکیبی از هزینه های ارزی و ریالی( 112 میلیون یورو و1000میلیون ریال) توسط بخش خصوصی است. همچنین اعتبار مورد نیاز جهت اجرای هریک از این فاز ها نیز 4،500 میلیون ریال است.
مدیرعامل آبفای استان، هدف از اجرای طرح شیرین سازی و انتقال آب از خلیج فارس به استانهای هرمزگان، کرمان ویزد را، رفع نیاز آبی این استان ها در بخشهای شرب ، صنعت و کشاورزی عنوان کرد و گفت: این طرح به عنوان تنها راهکار برون رفت از معضل کم آبی،استفاده از پتانسیل آب دریا و تکنولوژی شیرین سازی با پیگیری های این شرکت و سرمایه گذاری شرکت توسعه آب آسیا اجرایی شده است.
خادمی ضمن اشاره به تامين برق مورد نياز تاسيسات آبگير ، آب شيرين كن و ايستگاه هاي پمپاژ مسير خط انتقال آب به مناطق همجوار افزود: احداث يك واحد نيروگاه سيكل تركيبي 1000 مگاواتي نيز در جوار پروژه مزبور پيش بيني شده كه با استفاده از واحد هاي بخار آن، افزايش حدود 70 درصدي راندمان آب شيرين كن را بدنبال خواهد داشت.
اين مقام مسئول ابراز اميدواري كرد،اجراي اين پروژه نقطه عطفي، در زمينه توليد آب شيرين از آب دريا در سطح كشور باشد.
نظر شما